performance management
klok
Leestijd is 1 minuten
Toegang tot 5 gidsen

 

 

 

 

Supplier Management = Performance Management 

 

 

Er is geen bedrijf of huishouden in Nederland dat niet aan performance management doet! Neem bijvoorbeeld de levering van energiediensten in je eigen huishouden.

Ruim 70 % van alle huishoudens houden regelmatig bij gas en elektriciteit ze verbruiken. We controleren en evalueren dat ook regelmatig. Het ene jaar iets meer dan het andere jaar, bijvoorbeeld na een strenge winter.

Het mes van monitoren van de wat je geleverd krijgt snijdt aan twee kanten. De leverancier kan er van overtuigd zijn dat hij betaald krijgt wat hij levert en wij weten dat we geen cent teveel betalen.
 

Bijzonder is dat we de kwaliteit van de levering niet meten en evalueren

Dat komt omdat de technische prestaties van onze energiemaatschappijen al tientallen jaren op een dergelijk hoog niveau staan dat wij er blindelings op vertrouwen dat er ook daadwerkelijk 220V geleverd wordt en niet bijvoorbeeld 180V.

Die 220V vinden wij vanzelfsprekend maar die 180V vinden ze in grote delen van Afrika en in de sloppen van Bombay nog een heel normale kwaliteitsafwijking!

Maar in organisaties...

Bij outsourcing van ICT, het Facilitair bedrijf, HRM, Callcenters etc. blijkt dat veel organisaties de geleverde diensten niet meten, niet controleren en niet evalueren!

Veel uitbesteders evalueren wel maar dan vooral op basis van subjectieve gevoelens, op proces kpi's waar je weinig aan hebt, of in reactie op incidenten.

Is dat niet raar? Kun je er blind op vertrouwen dat jouw organisatie, jouw collega's, geleverd krijgen wat jullie geleverd wilden hebben?

 

Zakelijke providers leveren een stuk minder kwaliteit

Zakelijke providers leveren voor het merendeel niet de kwaliteit die we thuis gewend zijn! Zijn jullie je daarvan bewust?

Beschik je over objectieve informatie over de geleverde prestaties in termen van business resultaten, voordat de maandelijkse rekening weer wordt betaald?

De praktijk leert ons dat uitbesteders daar meestal niet over beschikken.

Dat kan echt anders.

Je leest over hoe je dat kunt bereiken in de onderstaande documenten en gidsen of je laat je door ons voorlichten in een persoonlijk gesprek.


 

De resultaten van uitbesteed werk besturen

Hoe kun je op een eenvoudig wijze de resultaten van uitbesteed werk besturen!


 

 

Overzicht van alle Gidsen en publicaties in deze categorie