Multi Vendor Sourcing

 

 

 

 

Multi Vendor Sourcing. Wat zijn voordelen en nadelen?

Wegen de voordelen op tegen de nadelen?

 

Multi Vendor Sourcing (MVS), Outsourcing met meerdere leveranciers, is sterk in opkomst door Europees beleid, maar wordt ook steeds meer toegepast in het bedrijfsleven.

Het is vooral de overheid geweest die deze ontwikkeling heeft gestimuleerd. Tot voor een jaar of vijf besteedden Europese overheden voornamelijk uit aan grote multinationale leveranciers met monopolistische trekjes.

In EU-verband zijn afspraken gemaakt over het stimuleren en het mogelijk maken dat kleinere leveranciers en MKB-organisaties kunnen meedingen naar overheidsopdrachten.

Hiervoor worden opdrachten en uitbestedingen die voorheen in één totaalpakket op de markt werden gezet nu als deelpakketten aangeboden. Vooral de Engelse overheid is hierin een voortrekker geweest.

We zien dat het bedrijfsleven de voordelen van deze Multi Vendor Strategie heeft ontdekt. De strategie krijgt ook bij lagere overheden meer aanhang. Vaak wordt deze strategie gecombineerd met een intern SSC.

Overzicht van deze Slagkracht gids

Deze sourcing gids voorziet je van een overzicht. Je kunt scrollen en verder lezen of een link hieronder aanklikken waarna je direct naar een relevant onderwerp gaat.

 

  1. Pijnpunten bij een Multi Vendor strategie

  2. Risico van watermeloen KPI's

  3. Pijnpunten van Single vendor Sourcing

  4. De voordelen van een Multi Vendor benadering

  5. Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen?

  6. Hoe organiseer je /regel je Service Integratie?

 

*** Bovenstaande linken werken niet? Activeer ze met de link hieronder ***

 

Klik hier om verder te kunnen lezen