klok
Leestijd is 2 minuten
Video 2 minuten
Het geheim van topatleten

 

 

 

 

Het geheim van topatleten

Ken jij het geheim van topatleten? Misschien herken je dit wel. Je kijkt terug op de afgelopen periode. Je moet concluderen dat het niet loopt zoals je zou willen.

De vraag is, wat kun je doen? Hoe breng je hierin verandering? Hoe ga je dit aanpakken?

 

Heb je er zin in?

Of zie je er een beetje tegenop?

Twijfel jij ook zo nu en dan of jij/jullie wel de goede methoden inzetten voor het bereiken van resultaten met jullie Sourcing? Heb jij ook wel eens deze gedachte? "Jeetje... hoe ga ik dat weer aanpakken?

Hoe kan ik zorgen dat ik betere resultaten krijg uit de samenwerking? Whaaaa... wat kan ik nog anders doen. Ik heb eigenlijk alles al geprobeerd!"

 

Hierin sta je niet alleen

 

Ik snap dat. Begin deze eeuw zat ik in dezelfde situatie. En later heb ik het ook nog wel eens meegemaakt. Het valt niet mee om steeds weer te bedenken hoe je nu weer gaat proberen om jullie dienstverlener anders te laten acteren.

Misschien heb je het gevoel dat al je harde werk je oplevert…., precies weinig of niets! Het kan frustrerend zijn wanneer je forse inspanningen levert, hard je best doet, gefocust bent en toegewijd.

Maar toch, na al je inspanning – kun je geen aansprekende resultaten laten zien. We hebben allemaal wel momenten waarop het lijkt alsof ons harde werk niet de vruchten afwerpt, is het niet?

Ik heb ze ook. Daarom was ik geïntrigeerd door het verhaal in deze video.

 

Topatleten gebruiken deze benadering om gemotiveerd te

blijven na ingezakte prestaties of teleurstellende resultaten

 

Kijk even!

Want ook wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gemotiveerd verder gaan makkelijker is als je meer focus hebt op wat je doet dan op wat het resultaat is.

 

 

Ken jij de juiste processen en methoden om een succes van uitbesteed werk te maken?

Belangrijk is het namelijk om de goede dingen te doen. Dat je de juiste methoden inzet voor de aansturing van jullie dienstverlener.

Dit is het geheim van topatleten. Zij zijn steeds op zoek naar de beste trainingsmethoden. Ze kijken om zich heen, wat doen anderen en zij leren continu.  

En daar hapert het in veel organisaties stevig aan. In veel organisaties hanteert men bij outsourcing en SSC aansturing methoden die stammen uit inkoop methoden.

En veel organisaties gebruiken samenwerkingsprocessen die we kennen van interne stafafdelingen. Die methoden en processen zijn niet geschikt voor samenwerking en resultaat boeken bij Outsourcing of SSC.

Teleurstellende prestaties en tegenvallende resultaten zijn daarvan het gevolg.

Als je echt serieus werk wilt maken van betere resultaten uit uitbesteed werk dan moet je weten welke processen en methoden dat voor jou en jouw organisatie mogelijk maken.

-

 

Herken je iets van het voorgaande?

Klik op deze link. Lees hoe jij dit kunt aanpakken, ga het geheim van topatleten toepassen en lees ook de ervaring van collega's.

Voor jouw Slagkracht en succes,
-
Koos Overbeeke

 

 

Terug van het geheim van topatleten naar Slagkracht Outsourcng Blog