facility management
klok Leestijd is 1 minuten

 

 

 

 

 

Facility Management

Facility Management (FM) is een groeiende markt waar een kleine € 50 miljard in omgaat.

Steeds vaker wordt daarbij een integrale benadering gezocht.

In opkomst is de facilitair manager die ook verantwoordelijk is voor de volledige ICT (Cloud services) dienstverlening

Vastgoedbeheer en beheer van gebouw gebonden installaties (liften, draaideuren, verwarming, koeling etc.) en traditionele faciliteiten zoals portiersfuncties, telefoniste service, beveiliging, arbo taken, catering en schoonmaak worden daarbij onder één beheer gebracht.

Bepaalde ICT diensten zoals bekabeling, printer en kopieerservice worden al langer tot het FM domein gerekend en in enkele gevallen zien we ook werkplekdiensten (netwerk, PC en telefoon op ieder bureau) tot het FM domein toetreden.

'Groene initiatieven', op het gebied van o.m. wagenparkbeheer, energiegebruik en schoonmaaktechnologie (schoonmaakmiddelen) vragen om aandacht.

De Facilitair Manager stelt dit alles voor de uitdaging om van al deze specialisaties voldoende kennis in huis te hebben om met verstand van zaken te kunnen sturen.

Een groot aantal organisaties besteed het merendeel van de facilitaire diensten uit. Facilitair Management wordt dan Facilitaire Regie Management (= demand management).

 

Dat vergt forse veranderingen in de management praktijk van Facilitaire Managers.

In deze sectie van de Slagkracht Outsourcing site tref je informatie aan over specifieke Facility Management zaken. Verdieping in Regie en Demand Management kwesties vind je elders op deze site.

Ben je op zoek naar specifieke informatie en kun je die niet vinden of heb je een concrete vraag? Leg die dan hier vrijblijvend aan ons voor. Je krijgt altijd antwoord.
-
Koos Overbeeke

 


 

de best werkende strategie voor outsourcing van facilitair management 

Outsourcing van Facilitair Management

 

 


 

 

 

 

Overzicht van alle specifiek en uitsluitend op FM gerichte publicaties