Sourcing advies

strategic sourcing adviesU staat voor de uitdaging om een sourcing beslissing te nemen.

Gaat u een deel van uw organisatie uitbesteden, outsourcen, in een SSC onderbrengen, in een samenwerkingsverband onderbrengen?

Of is het misschien toch verstandiger om deze specifieke activiteit zelf uit te blijven voeren?

Sourcing vraagstukken maakt u niet elke dag mee.

Het zit niet in uw routine en daarom is het een algemeen aanvaarde praktijk dat organisaties er voor kiezen om bij de behandeling van sourcing vraagstukken een sourcing adviseur in te huren.

Iemand die de markt kent die het (out)sourcing proces kent en die in relatie tot uw organisatie en haar kenmerken de mogelijkheden en beperkingen kan aangeven.

Iemand die redelijk snel en met een hoge mate van zekerheid kan aangeven wat voor uw organisatie het meest profijtelijk zal zijn. Zodoende worden risico’s geminimaliseerd en valkuilen vermeden.

Waar let u op bij het contracteren van een sourcing adviseur?

Wij adviseren u om een adviseur te kiezen die u niet alleen helpt bij het kiezen van de meest passende sourcing optie maar die ook weet hoe het daarna verder gaat, hoe u de realisatie regelt en die daar bij zijn advies rekening mee houdt.

Belangrijk is ook dat u zich ervan verzekert dat uw adviseur of het bureau waarmee u in zee gaat niet van twee walletjes eet. Er zijn namelijk bureaus die van leveranciers een vergoeding ontvangen op het moment dat zij uw organisatie als klant aanbrengen (zogenaamde kick back fees).

Het resultaat van een goed sourcing advies is: Dat u beargumenteerd de juiste beslissing neemt. Een beslissing die u aam alle betrokkenen kunt uitleggen omdat de voordelen groter zijn dan eventuele nadelen.

Dit advies geeft u ook het materiaal in handen waardoor, mocht u tot uitbesteden overgaan, u met de juiste leverancier in zee te gaat en u krijgt handreikingen om een succesvol contract op te stellen. 
Een contract dat de valkuilen vermijdt en u in een stevige positie ten opzichte van de leverancier laat staan.

Wilt u meer weten?

Neem dan hier contact met ons op. Wij investeren graag en voor u vrijblijvend in nadere verkenning van uw situatie en onze mogelijkheden.

Onze werkwijze

Wij hanteren een vaste prijs (fixed price) voor onze dienstverlening zodat u vooraf weet wat u krijgt en wat het kost.

Uw investering is afhankelijk van de scope van deze sourcing uitdaging, de omvang van de stakeholder groep en de diepgang van uw vraagstelling.

Wij garanderen uw tevredenheid met het resultaat van dit sourcing traject. Slagkracht Management hanteert sinds 1993 een niet tevreden geld terug policy.  

Op uw succes, namens Slagkracht Management,
-
Koos Overbeeke