Opleiding Contractmanagement bij Outsourcing

 

 

 

Opleiding Contractmanagement

bij Outsourcing en SSC

 

Heb jij als contractmanager te maken met een vorm van Outsourcing?

Contractmanagement bij Outsourcing is een werkgebied waar veel collega's moeilijk grip op krijgen. Opleiding Contractmanagement bij Outsourcing

 

Het is ook complexe materie. Steeds vaker zien we binnen één outsourcing meerdere partijen die samen een dienst of een businessproces verzorgen.

Meerdere partijen betekent meerdere contracten en de zorg voor de onderlinge samenhang.

Een contractmanager is een spin in het web van de regie organisatie. Hij moet van vele markten thuis zijn. Men verwacht van hem dat hij kan communiceren met mensen die een technisch, juridisch, financieel of vakinhoudelijke achtergrond hebben.

Zijn rol kent raakvlakken met o.m. inkoop, financiën, gebruikers en de leverancier(s).

Daarnaast moet hij zorgen dat prestatie indicatoren zodanig in contracten en SLA’s worden beschreven dat ze bijdragen aan het succes van de uitbesteding.

Een complicerende factor is dat aan de contractmanager vaak wordt gevraagd wat zijn bijdrage kost. Die vraag wordt soms als belangrijker gezien dan ‘wat levert dat op’.

Aan de leverancierskant wordt die vraag niet gesteld. Daar worden zwaar kaliber contractmanagers aan het project verbonden. Leveranciers weten wel dat die mensen zichzelf dubbel en dwars terugverdienen.

Een belangrijke uitdaging voor contractmanagers is verder het verkrijgen van inzichten in de risico’s, verplichtingen van de contracten.

Kortom een verantwoordelijke job waar veel haken en ogen aan kleven. Maar niet iedereen in je omgeving is zich daarvan bewust.

contractmanagement bij outsourcing

 

Wat als je nu een opleiding kon volgen waarbij je in twee dagen op al de voorgaande aspecten wordt bijgespijkerd? Stel je voor dat je na die opleiding:

  • Weet hoe de andere actoren naar de kwestie kijken en hoe je hen van het belang van jouw rol kunt overtuigen?

  • Handvatten hebt waardoor je je rol makkelijker kunt invullen.

  • Weet hoe je grip op de leverancier kunt krijgen.

  • Weet welke aspecten in outsourcing contracten meer aandacht moeten krijgen om resultaat af te kunnen dwingen.

  • Weet hoe je grip op je eigen rol kunt krijgen.

Het goede nieuws is dat de tweedaagse Opleiding Regie en Demand Management als enige in Nederland de contractmanager wegwijs maakt in alle aspecten die nodig zijn voor succes van Outsourcing trajecten.

 

Meer informatie over de Opleiding Regie en Demand Management die al tientallen Contract Managers volgden

 

 

 

Terug van Opleiding contractmanagement bij Outsourcing naar Slagkracht Outsourcing Contract & SLA management