Referenties


Referenties voor Koos Overbeeke, spreker, consultant en trainer. Eindredacteur van de Slagkracht Outsourcing WIKI, oprichter van het platform Outsourcing NL en Slagkracht Management. Teamleider van het Sourcing, Regie en Demand Management team.

 

Referenties van tevreden klanten 
jos swartJos Swart, Directeur Sportlink services BV sportlink

“Koos heb ik leren kennen als een man met visie op verandertrajecten.

Ook een man die de mensen meekrijgt in de verandering ook als dat voor een individu pijnlijk kan zijn.”

 

 
Jaap JongejanJaap Jongejan, Hoofd Informatie en Procesbeheer Gemeente Bernissegemeente Bernisse
"Wij hebben Koos ingehuurd toen we onze ICT overbrachten naar het SSC en op zoek gingen naar een effectieve en efficiënte invulling van demandmanagement.

Demandmanagement expertise blijkt schaars te zijn maar bij Koos Overbeeke en Slagkracht Management waren we aan het juiste adres.

Koos heeft voor ons de risico’s in kaart gebracht en aangegeven welke maatregelen wij daar tegenover kunnen zetten. Daarnaast heeft hij voor onze gemeente het werkgebied demandmanagement ingevuld.

Het was prettig met hem samenwerken en ik kan hem daarom van harte bij u aanbevelen."Sep Bastiaens

Sep Bastiaens, Senior Director Philips Research Services Groupphilips logo

 

“Koos heeft ons op een prettige manier geholpen om Demand Management in kaart te brengen en een verbeterslag in gang te zetten.

We hebben nu meer grip op de uitbestede diensten en kunnen gericht aan kostenbesparingen werken. Samen met de Slagkracht Demand Management Audit maakt Koos het verschil."ger mandersGer Manders, Gemeente adviseur PinkRoccade Local Governmentpink roccade logo
"Voor onze MiddOffice Communitie waren wij op zoek naar een inleider over Regie en Demand Management.

Via via kwamen wij bij Koos Overbeeke van Slagkracht Management terecht.

Koos heeft voor onze doelgroep een presentatie en twee workshops op maat gemaakt en vervolgens een bijzonder inspirerende en informatierijke middag verzorgd voor een groep gemeentelijke managers.

De samenwerking met Koos was prettig. Wij kunnen hem van harte aanbevelen voor een presentatie of een workshop op uw seminar of leergang."

 

 

Jans

Jans Aasman, CEO at Franz incFranz inc

 

I met Koos for the first time at KPN where we all appreciated him as a driven professional. It was great to work with Koos at KPN.

More recently I'm still benefiting from his great insight in sourcing, demand management and organizational behavior as demonstrated in his wonderful articles.

I highly recommend Koos.

 

 

 

Frank

 Frank Leijnse, hoofd afdeling Leefomgeving bij de Gemeente Kapelle

 logo gemeente KapelleDe rol van de opdrachtgever wordt ook binnen de overheid steeds belangrijker.

Koos heeft veel kennis en ervaring met het invullen van deze rol en is daardoor prima in staat organisaties te ondersteunen die deze rol willen versterken.

Kernbegrippen die Koos typeren zijn vakman, enthousiast, slagvaardig en kennis delen.

 

 

 

 

 

 Hans Hartzema, directeur SyntrophosHans

 syntrophosIk ontmoette Koos via een collega bij een aangesloten gemeente waar hij een adviestraject deed en leerde hem kennen als een Demand Management expert die weet hoe het spel bij een SSC GR wordt gespeeld.

Koos heeft ons van informatie voorzien die zeer nuttig is gebleken bij het inrichten van het Demand Management. Het is prettig om met Koos samen te werken.

 

 

 

 

 

Jan Geers

 Jan Geers, Manager Facilitaire Dienst De Viersprong

 logo de viersprong

Koos heeft ons op een aangename, verhelderende wijze ondersteund bij een sourcing vraagstuk van de Facilitaire Dienst.

Koos kan ik dan ook van harte bij u aanbevelen.

 

 

 

 

Nick Simonis

Nick Simonis, directeur Vekon

vekon

Ik heb Koos leren kennen via Internet en contact met hem gezocht vanwege zijn expertise in Sourcing en Demand Management.

Dat contact verliep heel plezierig en we hebben daarna op een leuke en nuttige manier samengewerkt. Zoek je een specialist op het gebied van Sourcing, Regie en Demand Management dan beveel ik Koos van harte bij u aan.

 

 

 

 

Heinz Geurts

Heinz Geurts, voorzitter CMC, ministerie van Defensie

logo ministerie defensie

Koos is een specialist op het gebied van Sourcing en Regie bij Sourcingvraagstukken.

Hij heeft ons, CMC defensie, op een prettige manier geleerd hoe we onze rol als personeelsvertegenwoordiger meer slagkracht kunnen geven en hoe we afspraken met de bestuurder kunnen borgen.

 

 

 

 

Frits van erkel

Frits van Erkel, Manager Scope & Design KPN

kpn logo

Koos ken ik van KPN TeleMaat. In die tijd deed hij zijn eerste ervaring met Outsourcing op.

Vandaag verrast hij me elke keer weer met zijn uitgebreide en grondige kennis van het sourcing en demand management werkveld en de boeiende artikelen over deze materie, welke overigens prima van pas komen in mijn huidig werkveld. Ik kan Koos daarom aanbevelen.

 

 

 gusta timmermans

 

Gusta Timmermans Sr. expert recruitment INGing logo

“Ik ben positief verrast door de snelheid waarmee Koos innovaties op de rails wist te zetten en hiervoor draagvlak verwierf bij directie en medewerkers.” 

 

 

 johan duimJohan Duim, Directeur werkplek Services ATOSatos

“Wij hebben met Koos prettig , professioneel en constructief gewerkt in Oracle Application Services en samen de Service delivery processen op een hoger plan gebracht.” 

 

 

 

nico bijlemeer

 

Nico Bijlemeer, Directeur ICT Telforttelfort logo

“Tijdens spannende onderhandelingen met een Zuid Europese partij wist Koos het vertrouwen van die partij te winnen.

Hierdoor kwamen we op een andere wijze met elkaar in gesprek kwamen en konden vervolgens profijtelijk zaken doen.”

 

 

 

 


walther veltman

Walther Veltman, Directeur Inter-Fundumlogo interfundum

“In het MKB draait het om eenvoud, snelheid en zo laag mogelijke veranderkosten.

Koos voelt dat feilloos aan.”

 

 
Harm Jan driessen Harm Jan Driessen, RVB Academisch Ziekenhuis Maastrichtlogo AZM

“Koos is een verandermanager die in een politieke omgeving toch het schip op koers en de actoren bij de les houdt.

Ook een collega die laat zien oog te hebben voor menselijke situaties en daar dan passende acties bij in huis heeft.”

 

 

 eric kuisch

Eric Kuisch IT Directeur KPNlogo kpn
“I enjoyed working with Koos on projects at KPN. I got to know him as a practical guy with a hands on approach to handle business issues.

His social skills are well developed to bridge gaps in situations where goals are not aligned.

Clever guy with analytical skills to handle complex assignments on his own. Koos enjoys life and shows it."


 


ernie bruinenErnie Bruinen, Directeur Flex IT Services
flex it
“Koos Overbeeke heb ik leren kennen als een resultaat maar ook mensgerichte man, die al in een eerste gesprek over bedrijfsvoering in staat is de vinger op de zere plek te leggen.

De basis hiervoor ligt in een scherpe analytische geest, gecombineerd met een brede en gedegen ervaring en een goed ontwikkeld invoelend vermogen. Bij de oplossing gaat hij voortvarend te werk zonder daarbij de belangen van andere “stakeholders” uit het oog te verliezen.

De doorgevoerde procesverbeteringen worden volgens plan, specificatie en budget ingevoerd en door de organisatie geaccepteerd waardoor het traject een solide investering is geworden.”Epke Lap,  Manager Fondsenbeheer en Procurement Achmealogo achmea
"Wij zochten naar een expert die ons zou kunnen helpen zicht te krijgen op de volledigheid van onze demand management functie.

Expertise op dit gebied was wel te vinden maar bijna altijd gekoppeld aan ICT en daarmee waren we  onvoldoende geholpen.

Bij Koos Overbeeke van Slagkracht boorden we een bredere kennisbron aan.

De sparring gesprekken met Koos verliepen in ontspannen en prettige sfeer. Hij wist ons snel duidelijk te maken dat we onze zaakjes prima voor elkaar hebben.

Indien u een demand management expert zoekt kan ik Koos Overbeeke van harte bij u aanbevelen."

kennismaken

 

  terug

 

 

 

 

Referenties van tevreden cursisten

 

Interim ICT Manager

Ger van RossumGer van Rossum

Geweldig waardevolle inhoud (met digitale naslag), enthousiast en met volle passie gepresenteerd door Koos Overbeeke. Dat zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten na het volgen van de tweedaagse cursus Regie en Demand Management.

Ik ben zeer onder de indruk van de gepresenteerde theorie die door de talloze praktijkvoorbeelden van Koos verlevendigd wordt. Deze bagage stelt je in staat issues bij outsourcing te analyseren en geeft je handvatten om deze constructief aan te pakken..

 

Manager Document Center at Delta Lloyd Group

Desiree KoendersDesiree Koenders

Koos Overbeeke heeft veel ervaring en kennis op het gebied van outsourcing. Een groot voordeel van deze training is dat ik de kennis die ik heb opgedaan direct in de praktijk kan toepassen. Hij heeft me op verschillende punten aan het denken gezet en ik weet nu beter wat cruciale punten zijn voorafgaand en tijdens de implementatie van het outsourcen van werk.

 

Manager Asset-, Contract- and Projectmanagement at Royal FloraHolland

Rachid MaghnoujiRachid Maghnouji

Koos is een expert en ervaringsdeskundige op het gebied van demandmanagement, outsourcing en aanverwante gebieden. hij kan de materie goed relateren aan de omgeving en aan een van de vele ervaringen uit zijn praktijk.

Kritisch en constructief tegelijk hetgeen helpt om valkuilen in de praktijk van demandmanagement te ontwijken. Kortom een expert op zijn vakgebied, die zijn ervaringen graag deelt.

 

Coördinator Audi Brussels

Claude DebbautClaude Debbaut

Koos is een volbloed mentor ! Ik heb eind juni 2017 bij Slagkracht Management de opleiding 'Outsourcing en Holistisch Regie & Demand Management' gevolgd.

Het enthousiasme waarmee Koos zijn verhaal en kennis naar voren brengt werkt aanstekelijk. De opleiding is ook niet enkel wat cursusdagen, er zit ook een héél stuk begeleiding voor en na de cursusdagen in. Een echte aanrader voor wie zich op dit domein wil laten inspireren!

 

Facilitair adviseur bij NS Stations (onderdeel Nederlandse Spoorwegen)

Jochem TipkerJochem Tipker

De Regie en Demand cursus gevolgd bij Slagkracht, erg leerzaam voor zowel onervaren als ervaren contractbeheerders/contractmanagers en inkopers. Veel theorieën, praktijkvoorbeelden en tips gekregen die toepasbaar zijn in mijn werk!.

 

Programma Manager ICT Roermond, provincie Limburg

Erik de HeusErik de Heus

Bij Koos de opleiding Regie & Demand management gevolgd. De training was zeer prettig opgezet, erg duidelijk en de manier van cursus geven die Koos hanteert is erg aangenaam. Koos gebruikt veel praktijk voorbeelden en de training is interactief. Er is ook ruimte om eigen praktijk voorbeelden in te brengen en deze te behandelen.

 

Service Delivery Manager bij De Nederlandsche Bank

Niels SchoutenNiels Schouten

Koos Overbeeke heeft duidelijk veel ervaring in het werkveld, en weet dit ook goed over te brengen. Nadelen en voordelen van outsourcing worden helder uitgelegd.
Het is wel 2 dagen lang redelijk passief heel veel informatie binnen krijgen. Doordat Koos theorie vervlecht met praktijkvoorbeelden is dat echter wel te doen.
Een aanrader voor iedereen die meer onafhankelijke informatie & kennis rondom (out)sourcing zoekt. 

 

Senior Site Manager Huntsman Belgium
Viviane Neyens foto

Viviane Neijens

"Beste Koos, Ik wou je hierbij laten weten dat de cursus goed was om snel een algemeen overzicht te krijgen van de do's en don'ts bij outsourcing. Dank zij jouw expertise en tal van voorbeelden werd de materie goed aangebracht."

 

Demand Manager, Randstad Uitzend bureau

alex van polenAlex van Polen

Regie bij Outsourcing, een opleiding die in deze tijden zeer van toepassing blijkt te zijn! Welk middelgroot bedrijf wil zijn IT kosten niet besparen en denkt aan outsourcing. De opleiding die aansluit bij de huidige ontwikkelingen op het gebied van Outsourcing onder leiding van Koos Overbeeke die je op een college-achtige manier de fijne kneepjes bij brengt!

 

Change Manager, BUPHAGO

albrie beemerAlbri Beemer

Als je met Outsourcing te maken hebt heeft de Opleiding Regie, Supply & Demand Management zeker toegevoegde waarde.

 

Philips Service Group Department Head

Anne RiesewijkAnne

“Met veel plezier de opleiding Regie en Demand Management gevolgd. Opleiding geeft een goed overzicht van de breedte en de complexiteit van dit vakgebied. Ik kan deze opleiding bij Slagkracht en met Koos van harte aanbevelen.”

 

Demand Manager, ABN AMRO Bank

Derk ScherpenhuijsenDerk

“Koos Overbeeke is zeer bekwaam in Demand Management en zijn opleiding heeft mij geholpen om mijn functie bij ABN AMRO beter in te vullen. Zeer aan te bevelen voor een ieder die met demand management te maken krijgt of heeft.”

 

Regisseur Inkoop, Gemeente Delft

Rens SpeksnijderRens

“Koos is een expert op het gebied van demand management in relatie tot outsourcing. Daarnaast is hij een ervaren trainer bij wie ik onlangs de opleiding Regie en Demand Management heb gevolgd. Koos weet door zijn enthousiasme maar vooral met zijn kennis en ervaring uit de "harde" praktijk de stof van dit vakgebied in deze opleiding goed over te brengen. Ik kan deze training van Slagkracht dan ook zeker aanbevelen.”

 

ICT Consultant

John HouwelingJohn

“Ik beveel Koos aan als een uitstekende trainer in Regie en Demand Management vaardigheden. Hij gebruikt naast de theorie, praktische en herkenbare voorbeelden, waardoor de opleiding levendig verloopt in een leuke sfeer.”

 

Executive Assistant, Huntsman Polyurethanes

Anneke van der HelmAnnekevdhelm

“Kort geleden bij Koos de opleiding Regie en Demand Management gevolgd. Het was intensief en erg nuttig. Veel nieuwe dingen gehoord en geleerd welke ik kan toepassen in mijn eigen situatie. Ik kan deze opleiding bij iedereen die met outsourcing te maken heeft aanbevelen.”

 

Manager IT-Support Vlaamse Radio & TV

Lieven TrochLieven Troch VRT

"Ik kan de opleiding 'Regie en Holistisch Demand Management' van Koos Overbeeke met stip aanbevelen.
Het geeft duidelijke en nuttige informatie over het afsluiten van een outsourcing contract alsook het beheer ervan tijdens de volledige looptijd.
Koos is een expert in de materie. De theorie wordt aangevuld met praktische voorbeelden. Hierdoor verkrijg je een volledig en helder overzicht.

 

Adviseur Sourcing, DiVetro

Ed HoltzerEd

“De afgelopen weken bij Slagkracht de opleiding Regie en Demand Manager gevolgd. De stof is zeer interessant en in de cursus wordt een helder en compleet overzicht gegeven van alle aspecten van Regie en Demand. Koos is een plezierig docent met veel kennis die hij graag aan de cursisten overbrengt. Hij weet de theorie goed aan te vullen met praktische situaties, anekdotes en voorbeelden. Kortom: een aanrader.”

 

Demandmanager, KPN

Mariska HouwenMariska

“The Regie and Demandmangement training is a very professional training that reflects all the elements of Demandmanagement. With all the knowledge of Koos, and examples given, this is a course which gives you full exposure to all area's in a compact training.”

 

Manager Stafbureau NS Stations Retailbedrijf

Jaap GruisJaap Gruis

Ik heb de cursus als leerzaam ervaren. De leerstof/onderwerpen geven een goed beeld van Demand, Waar moet je in de praktijk rekening mee houden.

De manier waarop de leerstof wordt behandeld (en het digitale naslag) maakt dat hij makkelijk op je eigen situatie (organisatie, processen en procedures) te projecteren is.

Daar komen natuurlijk ook vragen bij zoals. Hoe hebben wij dat eigenlijk ingericht? En als we dit onderdeel toevoegen dan maken we weer een stapje vooruit?

Ik heb beide dagen als positief ervaren en kijk met plezier terug..

 

 

opleidingen 

 

 

  terug

 

 

 

 

Overige aanbevelingen


Arie de Bruin, 

Arie de Bruin"Koos is een prettige gesprekspartner en een echte professional die als voorzitter van de commissie voor certificering projectmanagers in een complexe verenigingsstructuur, zo wist te manoeuvreren dat er een toch resultaten werden bereikt.

Koos kan ik van harte aanbevelen als brenger van structuur en persoon die goed overweg kan met complexe bestuurlijke verhoudingen."John Kuit,  

John KuitIk kan mij de eerste kennismaking met Koos nog goed herinneren. Dat is twintig jaar geleden. Ik had gesolliciteerd op de functie van chef loket diensten in Hoogvliet en deed een assessment in Roosendaal.

In het na-traject van dat assessment hebben wij en gesprek gehad wat ik mij dat nog goed herinneren.

Koos is één van de mensen die mij richting heeft gegeven al wist ik dat toen nog niet!! Later ontmoette ik Koos weer bij TeleMaat. Ondanks dat ik daar maar vier maanden bleef was dat de mooiste tijd van mijn loopbaan.Truus van der Burgt, 

Truus van der Burgt Koos is een expert op het gebied van demand management in relatie tot outsourcing.

Daarbij is hij een consultant/verandermanager die ontspannen met mensen en politiek gevoelige issues weet om te gaan.

Wij hebben veel van Koos geleerd en zijn trots op de resultaten die we vervolgens samen hebben gerealiseerd.Wim Bekken,
Wim Bekken "Ik heb Koos leren kennen als een professional met oog voor de individuele mens en het overall business belang.

Een warme persoonlijkheid die snel een professioneel team kan samenstellen en vervolgens stuurt op resultaten."
Rick Kwinkelenberg
Rick Kwinkelenberg " Koos helped us with bringing the customer service department up to standard.

Thanks to his input and help, customer service is now realizing a service level which is satisfactory."
Wilco Kalmeijerwilco kalmeijer

I met Koos at KPN and at Slagkracht. Koos is an aimabel person with great knowledge and experiences.

He is a man you can depend on, quickly solving problems and helping people solving the management or organisational problems they are faced with.
Rudolph BolsiusRudolph Bolsius
I would like to recommend Koos for his special skills in outsourcing and demand management.

 

 

 

kennismaken

 

 

 

 

 

Bevestiging van kennis en vaardigheden op LinkedIn

linkedin 2013 (Stand van zaken 4-11-2013)

 

  terug