Vendor management bij Outsourcing

vendor management, leveranciersmanagement Vendor management, supply management, supplier management en leveranciersmanagement.

Veel begrippen en allemaal gaan ze over hetzelfde; het managen, het in de hand en op het goede spoor houden van de leverancier.

In veel literatuur wordt een driedeling aangebracht tussen het management van de vraag (demand management) het managen van de aanbod (supply management) en het besturen van het geheel (regie en/of governance).

Die driedeling komt uit de wereld van inkoop en logistiek (supply chain management) en daar is dit een praktische indeling.

Maar in de wereld van sourcing en outsourcing is dit een volstrekt foute opdeling van management taken. Een indeling die leidt naar ongewenste uitkomsten!

In de wereld van Outsourcing is vendor management een integraal onderdeel van Demand Management en organisaties die door Slagkracht Management zijn ingewijd in de fijne kneepjes van Demand Management passen die benadering effectief en met succes toe.

Vendor management bij outsourcing is overigens ontwikkeld door de professoren Feeny en Willcocks van de London School of Economics. In 1998 presenteerden zij in dit kader een framework voor de besturing van outsourcing.
-
Koos Overbeeke

Ps. Kent u onze leverancier evaluatie checklist al?

Leverancier kwaliteiten evaluatie


Je ontvangt de Slagkracht leverancier kwaliteiten evaluatie door je voornaam en je e-mail adres in te vullen waarna wij je een gratis exemplaar toezenden. 


Slagkracht leverancier kwaliteiten evaluatie quick scan
Als bonus ontvang je een jaar lang elke week een tip over leveranciermanagement en demand management.

Na bevestiging van je mailadres ontvang je het white paper in je inbox.

Wij respecteren je e-mail privacy.
 


 

 

contactSlagkracht Management;dm opleiding

 Consultancy, Opleidingen en Implementatie Service

voor Governance (Regie) en Demand Management

bij Outsourcing en SSC

 

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of bel even