management

Management

Management en Outsourcing in de 21e eeuw. De concurrentie verandert continu:

De kenmerken van concurrentie kun je verwerken in een outsourcing evaluatieproces. Enkele hulpvragen hierbij zijn:

 1. Als jullie je zorgen maken over de kosten van bestaande processen en inkoop regelingen kun je de benodigde procesverbeteringen dan beter Intern of Extern (via outsourcing) realiseren?

  De consultants van McKinsey hebben berekend dat de meeste organisaties tot 30% kostenbesparingen kunnen doorvoeren door grondige herziening van processen. Daar staat tegenover dat de expertise van een outsourcingsleverancier jullie kunnen helpen dergelijke veranderingen eenvoudiger extern dan intern te realiseren. Lees bijvoorbeeld het artikel Directe kostenbesparing door outsourcing is onzin.

 2. Hoe past outsourcing in de diverse scenario’s die jullie hebben uitgewerkt? Lees ter inspiratie bijvoorbeeld het artikel over Outsourcing strategie en de veranderende (outsourcing) strategie van Coca Cola, KPN en ZIGGO.

Bent je op zoek naar specifieke informatie en kun je die niet vinden of heb je een concrete vraag? Leg die dan hier vrijblijvend aan ons voor. Wij gaan graag op je vragen in.
-
Koos Overbeeke


Beter worden in je vak

Hoe krijg je beter worden in je vak voor elkaar? Hoe krijg je beter worden in je relatie, in je rol als ouder, kind, of vriend op eenvoudige wijze voor elkaar?

Als jij bent zoals ik en de meeste mensen die ik ken, dan ga je door het leven door je best te doen in je werk en in je relaties met je partner, je familie en je vrienden.

Het gekke is dat je met ‘je best doen’ over het algemeen vandaag niet meer bereikt dan gisteren of vorig jaar, toen je ook je best al deed. Je ontwikkelt je als volwassene nauwelijks meer, terwijl we als kind dagelijks bezig waren ons te ontwikkelen.

beter worden in je vak

Wat is Cloud Computing?

‘Cloud Computing’ uitgelegd voor managers en medewerkers die weinig of niets van ICT af weten. Waarom zou ik daar iets meer van moeten weten? Welk belang heb ik daarbij?

De term klinkt velen vaag in de oren. Een ongestructureerd, niet tastbaar en vormloos geheel. Een wolk, toch?

Wat is het verschil met Outsourcing van ICT? En wat is de invloed van Cloud toepassingen op onze business?

Cloud Computing

Om je het concept van Cloud business te laten begrijpen en je te laten inzien hoe dat jullie werkzaamheden raakt, ga ik in eenvoudige Jip-en-Janneketaal wat ontwikkelingen uitleggen.

 

Overzicht van deze Slagkracht gids

Deze gids voorziet je van een overzicht. Je kunt scrollen en verder lezen of een link hieronder aanklikken waarna je direct naar een relevant onderwerp gaat.

 

 1. De wolk die we Internet noemen

 2. Waar komt Cloud Computing vandaan?

 3. De zes stappen van ICT naar Outsourcing naar Cloud ontwikkeling

 4. De rol van Telecom ontwikkelingen op ICT Outsourcing

 5. ICT toepassingen uit een (wifi) toegangspunt zoals stroom uit een stopcontact

 6. Publieke en private Cloud mogelijkheden en wat is het verschil?

 7. Wat past het beste bij jullie situatie?

 

 

*** Bovenstaande linken werken niet? Activeer ze met de link hieronder ***

 

 

 

 

 

 

Outsourcing en span of control van het achterblijvende management 
onnodige werkdruktoename zichtbaar gemaakt met tien voorbeelden

Outsourcing en span of control voor de achterblijvende organisatie Outsourcing en span of control zijn een onderbelicht item in de managementliteratuur, merkte een van onze klanten op.

Hij stelde de vraag wat het effect van outsourcing is op de werkdruk en de span of control van de achterblijvende organisatie. 

"Mijn organisatie, een van de grootste werkgevers in dit land, besteedde in de afgelopen tien jaar steeds meer werk uit aan leveranciers en dienstverleners.

 


 

 

contactSlagkracht Outsourcing;dm opleiding

Consultancy, Opleidingen en Implementatie Service

voor Governance (Regie) en Demand Management

bij Outsourcing en SSC

 

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of bel even

 

 Slagkracht Outsourcing is een handelsnaam van Slagkracht Management